Managed Service Provider Flextender neemt softwarespecialist Poolz over

Als enige onafhankelijke Managed Service Provider (MSP) in Nederland hebben we in 2021 softwarespecialist Poolz overgenomen. Poolz produceert talentmanagement-software voor de semi-overheidsmarkt in Nederland. Met deze overname maken we het mogelijk om onze dienstverlening verder uit te breiden, en onze positie als Managed Service Provider te versterken.

Managed Service Provider voor eerlijke inhuur

Flextender is in 2011 ontstaan met als missie: eerlijke inhuur makkelijk maken. Rick Groot, algemeen directeur: “Een transparante en open inhuurmarkt; dat is waar wij ons voor inzetten, met gelijke kansen voor iedereen. In de jaren zijn we steeds beter gaan inspelen op wensen en behoeften van onze leveranciers en opdrachtgevers. Met de overname van Poolz kunnen we onze belofte nog beter waarmaken: we kunnen zowel de opdrachtgevers van Poolz als die van Flextender een totaalpakket aan dienstverlening bieden. Wij blijven groeien en ons team is erop gebrand om onze missie te laten slagen. We kijken uit naar deze samenwerking en wat de toekomst ons te brengen heeft.”

Adjunct directeur van Flextender, Jaap Jan Westland, en mede-oprichter van Poolz, Haike Spek, vertellen in dit interview met ZiPconomy wat hun visie is op eerlijke inhuur, meer over de overname van Poolz en belangenverstrengelingen bij aanbestedingen.

 

Een uitbreiding van dienstverlening

Ook Poolz is in 2011 opgericht. Deze Nederlandse softwarespecialist ontwikkelt modules voor inhuur, stages, vaste vacatures en interne mobiliteit voor de publieke sector.

Haike Spek: “De fusie met Flextender biedt een veel breder dienstenaanbod dan voorheen, met bijvoorbeeld contractmanagement en e-facturatie. Dit maakt inhuurprocessen makkelijker en het maakt dat we steeds verder kunnen professionaliseren. We kunnen onze klanten zo beter ontzorgen. Onze klanten kunnen nu bij een team van ruim 25 specialisten met een brede kennis van de inhuurmarkt aankloppen wanneer ze hulp nodig hebben. Een echte win-win situatie dus.”

 

Gezamenlijke visie

Al snel bleek tijdens gesprekken dat we niet alleen inhoudelijk een match hadden met Poolz; ook qua DNA en werkwijze zitten we op één lijn. We delen onze belangrijkste kernwaarden: transparantie en eerlijkheid.

Voor Haike Spek is dit de doorslaggevende factor om zich aan te sluiten bij Flextender.  “Flextender is een gevestigde autoriteit in de inhuurmarkt door haar onafhankelijke positie. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat zo’n sterke partij Poolz heeft overgenomen, aangezien Flextender nooit haar visie uit het oog is verloren, ondanks sterke groei. Samen kunnen we eerlijke inhuur nog makkelijker maken, doordat onze software een aanvulling is op het professionele inhuurproces van Flextender.